GOBL Författar AB -  Göran Blohm - we are all equalSkönlitteratur, Dikter och Poesi skrivna av mig, Göran Blohm.
(goran.blohm@litteraturrundan.se, info@litteraturrundan.se)

Vill du läsa mer och veta mer om mig, klicka då på de olika sidorna i menyn.
Konst är en viktig del i mitt liv men någon konstnär är jag inte men det är däremot Mel, se hennes portfolie,  klicka på Deutschland 2017.
Begreppet Litteraturrundan är i Skåne ett välkänt fenomen, klicka på loggan längs ned så blir du omkopplad.
 
Jesus Kristus, Åsa, jag och döden.
Leopardens rytande från djungelns djupa, far som en glödgad nål genom sjuktältets gröna oisolerade väggar, djungelnatten är kolsvart och hemsk. Febertopparna kommer tätare och tätare,
febersänkande kemiska preparat stjälper istället för att hjälpa.
.Febern stiger och når 43 grader, läkaren skakar på huvudet och förtvivlan syns i ögonen. Hoppet är ute. Döden kom och jag dog i ett grönt sjuktält vid Voltas sandiga sjöstrand. Då känner jag handen, den mjuka och lena, den som visar vägen.
Jag är Jesus Kristus, ditt ljus i mörkret. Ta min hand och följ mig längs den upplysta vägen. Så öppnar jag mina febriga ögon, tittar på mannen som säger sig vara Jesus Kristus. Han är moderiktigt klädd, design byxor med tunn läderjacka och boots på fötterna. Skägget är snyggt skuret runt ansiktet. Han är verkligen Jesus Kristus, äntligen har jag fått svaret jag bett om i årtionden. Jag leder dig vidare för nu är det dags för dig att komma hem. Han tar min hand och för mig vidare. Jag hinner inte fånga tanken, tvivlet eller möjlighetens fråga. Bakom Jesus Kristus syns andra människor, alla utan skarpa ansikten förutom Åsas, min absolut bästa vän i småskolan. Det är över 55 år sedan jag träffade Åsa. Kom, nu fortsätter vi tillsammans, det som vi aldrig fullföljde, säger hon. Jag har redan träffat på många andra av oss. Kom och lek med oss viskar hon djupt in i mitt öra. Nej, hör jag mitt eget skrik när jag vaknar ur febersömnen, ur feberfrossan och jag reser mig upp, febern har lämnat min skälvande kropp och jag ser att läkaren redan plockat bort all utrustning, alla slangar och instrument som var fästa i och vid min döda kropp. Dödsattesten ligger förberedd på sidebordet, med namn, tidpunkt och dödsdatum prydligt angivet, det saknas bara en underskrift. Jag forslas ut till helikoptern som tar mig till Accra för vidarebefordran till Lund. Drömmen om Jesus Kristus är tydlig och jag blir ånyo påmind om den när min älskade Bi frågar mig, vid frukosten fyra veckor senare om det är den Åsa som jag tjatat om sedan jag kom hem från sjukhuset, den Åsa som jag lekte med som barn. Den Åsa vars dödsannons är införd i dagens tidning och dödsdatum är daterad exakt samma dag som jag dog men återkom till livet. Så tränger Jesus Kristus in i vårt liv, Bi och mitt.Men tvivlet kvarstår.

(realitet från Volta, Ghana 2012.)


Konst
Här presenteras  oljemålningar av konstnärinnan   
Mel Landahl, Hamburg.
De flesta tavlorna är i formatet 100x150 cm.
Öppna fliken "Deutschland"
Kontakta mig om du vill veta mer


Vill du veta mer om Litteraturrundan?
Klicka på bilden.